Porsche GT2 RS – posljednja saznanja

Porsche GT2 RS – posljednja saznanja

Da Porsche priprema GT2 izvedbu trenutne generacije modela 911 nije nikakva tajna, a sada je objavljeno nekoliko zanimljivih informacija. Prije svega trebamo se dotaknuti imena. Točnije, u Porscheu ovaj model službeno nazivaju GT2 RS pa je za očekivati da će za razliku od prethodne generacije, u kojoj se bile dostupne standardna i RS izvedbe, proizvođač iz Stuttgarta ponuditi samo RS verziju kao standardnu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će model vjerojatno biti predstavljen prije kraja ove godine (vjerojatno u Frankfurtu) te će na tržište stići u prvoj polovici iduće godine i dakako zasjesti na sam vrh ponude generacije 991, dok se sljedeća generacije 911-ice očekuje tijekom 2019.

Novi 911 GT2 RS će pokretati bi-turbo 3,8-litreni motor iz modela Turbo S, no s većim turbopunjačima, povećanim pritiskom prednabijanja, novim ispušnim sustavom i sl, a u Porscheu kažu i da GT2 RS neće biti samo ušminkani Turbo S nego “u potpunosti tehnički dorađeni automobil.”

Za sada se zna samo da će spomenuti pogonski stroj razvijati snagu veću od 478 kW, odnosno 650 KS te najveći okretni moment veći od 750 Nm, no za sada nije poznato koliko će to točno biti. Nadalje, ovaj će motor biti uparen sa 7-stupanjskim PDK mjenjačem i elektronički kontroliranim diferencijalom s blokadom proklizavanja.

Novi 911 GT2 RS bi trebao težiti oko 1500 kg, a Porsche će svojim kupcima omogućiti da uklone infotainment sustav, pojedine elemente izolacije i sl. kako bi se dodatno smanjio broj kilograma. Također, kupcima će na raspolaganju stajati lakši kotači, titanski zaštitni kavez, karbonski krov i sl. Uz ove dijetne mjere GT2 RS će ponuditi mnoga tehnička unaprjeđenja ovjesa, kočnice, upravljača…

Što se performansi tiče u Porscheu procjenjuju da će 911 GT2 RS za ubrzanje do 100 km za manje od 3 sekunde, do 200 za manje od devet sekundi, dok će mu se najveća brzina kretati oko 350 km/h.

Cijena za sada nije poznata, no svakako će biti više od ostatka ponude jer je ipak riječ o modelu sa samog vrha ponude koji će biti proizveden i dostupan u vro ograničenim brojkama.

YouTube MP3 - Hotmail
1