Porsche – električni nasljednik modela 918 uz rimčevu pomoć?

Porsche – električni nasljednik modela 918 uz rimčevu pomoć?

Porsche već sada radi na razvoju nekoliko električno pokretanih automobila kao što su Taycan i Taycan Cross Turismo. Također, već je potvrđen električni Macan, a kruže i glasine o električnom Cayenneu. Sada pak doznajemo da bi se u narednom desetljeću električnoj ponudi mogao pridružiti i nasljednik modela 918 Spyder.

Porscheov šef Oliver Blume je izjavio da će porscheova ponuda i u budućnosti biti “najbolja na tržištu te s najboljim performansama”. To se dakako odnosi i na budućeg predvodnika ponude. Blume kaže da za taj automobil trenutno nema konceptnog modela, no da se “svakako može raditi o električnom automobilu.”

Porsche dakako iza sebe ima cijelu Grupu Volkswagen na koju se može osloniti glede tehničke i svake druge podrške, no pomoć bi mogla doći i iz Hrvatske. Naime, Porsche je relativno nedavno kupio 10 postotni udio u Rimac Automobilima koji su svoje ime stvorili upravo na električnim super automobilima. Prvo na modelu Concept_One, a potom još više s modelom C_Two.

Blume smatra da će suradnja i partnerstvo s Rimcem biti još značajnije u budućnosti. Nadalje, Blume napominje da u Porscheu cijene znanje i iskustvo Rimca te činjenicu da su Rimac Automobili netko tko će “gurati” Porsche. Blume se posebno pozitivno osvrnuo na Matu Rimca kojeg smatra vrlo stručnom i ambicioznom osobom te perfektnim partnerom kada je riječ o razvoju prototipa i “domišljatih te pametnih rješenja.”

Podsjetimo, Porsche je proizveo 918 primjeraka modela 918 Spyder, a proizvodnja je završila 2015. Taj je model zajedno s modelima LaFerrari i mclarenovim P1 činio trijumvirat hibridnih super automobila koji su još uvijek san svakog ljubitelja brzih i ekskluzivnih vozila. Nasljednik 918-ice, bio on s električnim pogonom ili ne, prema riječima samog Blumea ne treba očekivati prije 2025.

Podijeli:
1