Porsche – do 2023. 50% novih modela s električnim pogonom

Porsche – do 2023. 50% novih modela s električnim pogonom

Porscheov šef Oliver Blume je izjavio kako ovaj proizvođač želi biti vodeći njemački proizvođač kada je riječ o prelasku na električne pogonske sklopove. Točnije, Blume je rekao kako očekuje da će do 2023. polovicu prodaje činiti električni modeli.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Veliki dio te brojke će otpadati na produkcijsku verziju studije Mission E koja će na tržište stići tijekom 2019. Blume je još jednom ponovio da će produkcijska verzija dizajnom ostati vjerna konceptu te da će joj se autonomija kretati oko 500 km. Također, dodao je i da će kupcima vjerojatno biti dostupan i sustav brzog punjenja kojim je bio opremljen i koncept.

Nakon lansiranja produkcijskog Mission E, Porsche bi trebao ponuditi i električni crossover vrlo dinamičnog dizajna. Isti bi na tržište trebao stići otprilike godinu nakon Mission E, a proizvodit će se uz njega u pogonima u Zuffenhausenu.

Blume je otkrio i da će sljedeća generacija na tržište stići tijekom 2022. Za sada nema puno informacija o tom modelu, no čelnik Porschea je rekao kako postoji mogućnost da bude dostupan isključivo s električnim pogonskim sklopom. Ukoliko se to uistinu dogodi bit će to veliki korak za Porsche kojem je Macan jedan od stupova prodaje.

YouTube MP3 - Hotmail
1