Porsche će sljedeće godine odlučiti o coupe SUV-ovima

Porsche će sljedeće godine odlučiti o coupe SUV-ovima

BMW, odnosno model X6 svakako možemo označiti kao začetnika trenda tzv. coupe SUV-ova. Njihovu daljnju popularnost posebno u premium segmentu potvrđuju između ostalog i mercedesovi modeli GLC Coupe i GLE Coupe, a hoće li se zabavi pridružiti slične verzije modela Cayenne i Macan ćemo saznati sljedeće godine.

Naime, prema posljednjim saznanjima u Porscheu razmatraju mogućnost da prošire ponudu svoja dva SUV-a s coupe izvedbama dinamičnijeg izgleda, a konačna odluka bi trebala biti donijeta tijekom sljedeće godine. Dijelom je to potvrdio i porscheov šef Oliver Blume, a dodao je i kako će odluka ovisiti o analizi tržišta, odnosno Porsche će povući taj potez ukoliko je isti i ekonomski opravdan.

Automotive News pak javlja da bi, ako dobiju zeleno svjetlo, Cayenne Coupe mogao biti spreman već za 2019, a Macan Coupe bi na cestama mogli vidjeti najranije 2021. i to vrlo vjerojatno s električnim pogonskim sklopom, a nedugo zatim bi ga slijedila nova generacije standardne karoserijske izvedbe.

Na kraju dodajmo da je Blume potvrdio kako će Porsche potvrditi svoj eco-friendly model u prvoj polovici sljedeće godine, a većina očekuje da će biti riječ upravo o spomenutom Macanu EV.

1