Porsche Cayene pomogao u postavljanju novog brzinskog rekorda za bicikle

Porsche Cayene pomogao u postavljanju novog brzinskog rekorda za bicikle

Britanski biciklist Neil Campel je postavio novi brzinski rekord za bicikle nakon što je uz pomoć Porschea Cayenne Turbo S E-Hybrida postigao najveću brzinu od 280,5 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Rekord je postavljen na aerodromu Elvington u Yorkshireu u Velikoj Britaniji, odnosno na istom mjestu gdje je Campell godinu dana ranije srušio europski rekord s najvećom brzinom od 240 km/h, Tada mu je također pomogao Porsche Cayenne.

Njemački SUV je bio opremljen s posebnim nastavkom čiji je cilj bio poboljšati olakšati obaranje rekorda smanjivanjem negativnog utjecaja zračnih strujanja na biciklista. Cayenne Turbo S E-Hybrid je povukao Neila Campella i njegov specijalizirani bicikl do brzine od 241 km/h. Campell se tada oslobodio od vozila i nastavio dalje samostalno pedalirati.

Campell se zadržao u aerodinamičkom omotaču automobila te je uspio ubrzati do najveće brzine od 280,5 km/h. “Oduševljen sam i osjećam veliko olakšanje. Nevjerojatan osjećaj!”, rekao je Campbell nakon postavljanja novog svjetskog rekorda. “Cayenne Turbo S E-Hybrid je nevjerojatan, apsolutna zvijer. Morao sam pedalirati kao lud da bi ga pratio!”

Novi plug-in hibridni Porsche Cayenne Turbo S dijeli pogonski sklop s istovrsnom Panamerom, što znači da ga pokreće 4,0-litreni bi-turbo V8 uparen s električnim motorom i kombiniranom snagom od 680 KS i najvećim okretnim momentom od 900 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 3,8 sekundi i najveću brzinu od 295 km/h. Litij-ionska baterija kapaciteta 14,1 kWh pruža dovoljno energije za električnu autonomiju do 40 km.

Podijeli:
1