Porsche bi do kraja ove godine mogao lansirati Cayenne Coupe, a vraća se i 928?

Porsche bi do kraja ove godine mogao lansirati Cayenne Coupe, a vraća se i 928?

Prema posljednjim saznanjima Porsche namjerava proširiti ponudu svojih SUV modela još jednom verzijom Cayennea. Točnije, njemački AutoBild javlja da bi već prije kraja ove godine stuttgartski proizvođač trebao lansirati vizualno dinamičniju izvedbu Cayenna, odnosno Cayenne Coupe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, radilo bi se o izravnom porscheovom konkurentu modelima kao što su BMW X6 ili mercedesovom GLE Coupe, a spomenuti izvor tvrdi da bi ovaj automobil službenu premijeru trebao imati na ovogodišnjem pariškom auto salonu. Za sada nema konkretnijih informacija o ovom automobilu, no za očekivati je nižu liniju krova otraga, dok će se s tehničke strane više-manje sve bazirati na standardnom Cayenneu.

Tu dakako mislimo na platformu, motorizaciju i sl, a isto će vrijediti i za većinu interijera te dostupnu opremu. Ponuda prostora na stražnjim sjedalima će biti nešto manja, kao i zapremina prtljažnika.

Na kraju dodajmo da isti izvor javlja kako Porsche sljedeće godine navodno namjerava revitalizirati seriju 928. Točnije, trebalo bi se raditi o većem grand toureru s dvoja vrata koji će se dizajnom ugledati na Panameru. AutoBild također navodi da bi Porsche tijekom 2022. trebao lansirati i u potpunosti električnu izvedbu modela Macan koja će se temeljiti na platformi PPE (Premium-Plattform Elektromobilität) namijenjenoj upravo električnim vozilima.

Podijeli:
1