Porsche 911 SUV? Dobra ideja

Porsche 911 SUV? Dobra ideja

Porsche je tijekom prošlog tjedna u Losa Angelesu predstavio novu generaciju modela 911. Ovaj legendarni sportski model je tako ušao u svoju osmu generaciju službene oznake 992 o kojoj više možete pročitati ovdje. Tema ove vijesti je pak informacija kako u Porscheu ideju o SUV izvedbi ovog automobila drže zanimljivom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, član porscheovog izvršnog odbora za prodaju i marketing Detlev von Platen je u intervjuu indijskom Autocaru izjavio kako je “povišenje 911-ice” zanimljiva ideja, uz ogradu da takav model “svakako ne bi bio dio standardne ponude”, već “proizvodnom serijom ograničen proizvod.”

Ovo je prva informacija da u Porscheu možda razmatraju dodavanje jednog takvog modela u liniju nove 911-ice, no tko bi ih krivio s obzirom na popularnost SUV-ova i crossovera. Ipak, ne treba očekivati punokrvni 911 SUV jer čak i kada bi se u Porscheu odlučili na razvoj “povišene” 911-ice vjerojatno će se raditi o vozilu sličnom modelu 911 Safari.

Dakle, povišena podnica, širi trag kotača, pogon na sva četiri kotača, turbo 6-cilindrični motor otraga i sl. Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1