Porsche 911 Hybrid s električnim načinom rada

Porsche 911 Hybrid s električnim načinom rada

Porsche je nedavno predstavio novu generaciju modela 911, odnosno model 992 čiji će životni vijek biti negdje oko 7 godina, a u tom periodu na tržište će stići i plug-in hibridno pokretana izvedba. Prije toga Porsche planira lansirati i tzv. blagi hibrid.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U intervjuu britanskom Autocaru porscheov šef razvoja sportskih autmobila August Achleitner je potvrdio kako će hibridna 911-ica svojim vozačima ponuditi i u potpunosti električni način rada. Točnih podataka o performansama samog hibridnog pogonskog sklopa za sada nema, no očekuje se kako će električni motor biti smješten u kućište novo razvijenog ZF-ovog 8-stupanjskog PDK mjenjača koji se sada može nositi s najvećim okretnim momentom od 800 Nm.

Baterija će vjerojatno biti smještena sprijeda kako bi se postigla optimalna raspodjela mase na osovine, a za očekivati je da će u električnom načina rada autonomija iznositi najmanje 50-ak kilometara. Također, izgledno je da će u električnom način rada najveća brzina biti elektronički ograničena na neku nižu vrijednost od one za koju će dotični model uistinu biti sposoban.

Dolazak hibridne 911-ice na tržište ne treba očekivati prije 2022.

Podijeli:
1