Poljak u Fiat Cinquecento natovario 9-metarsko deblo

Poljak u Fiat Cinquecento natovario 9-metarsko deblo

Tko kaže da maleni Fiat Cinquecento ne može poslužiti kao teretno vozilo? Ovaj Poljak u njega je uspio ugurati, pa nekim čudom voziti, gotovo 9 metara dugo deblo, ali je platio i kaznu

Na Redditu se ovih dana pojavilo nekoliko urnebesnih fotografija malenog Fiata Cinquecento, iz čijeg prtljažnika viri drvo, višestruko duže od samog automobila. Doznalo se kako je riječ o prizoru iz Poljske, ali i kako je vozača ovog predimenzioniranog tereta zaustavila policija. Prema njihovom izvješću, Poljak je prevozio prevelik i pretežak teret, pa je zbog toga kažnjen na licu mjesta s oko 1.000 eura.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, budući da je riječ o opasnom prekršaju i ugrožavanju prometa, slučaj je dodatno prijavljen i sudu, gdje vozaču prijeti i šesterostruko viša kazna. Policija je procijenila kako je masa natovarene drvene građe u malenom Fiatu bila oko čak jedne i pol tone, a netko je – na temelju fotografije automobila – izračunao i da je najveće deblo bilo dugo čak 8,7 metara. Vozaču na sudu možda kao olakotnu okolnost priznaju što je na kraj debla ipak bio zavezao reflektirajući prsluk.

Fiat Cinquecento dug je, usput rečeno, 3,2 metra, dok mu je ukupna masa praznog deklarirana na samo 710 kilograma. Nije čudo stoga da mu je stražnji kraj pod ovolikim teretom gotovo pa strugao po cesti.

YouTube MP3 - Hotmail
1