Policija u srijedu mjeri brzinu svim raspoloživim kapacitetima

Policija u srijedu mjeri brzinu svim raspoloživim kapacitetima

Akcija ROADPOL Speed Marathon je 24-satni nadzor brzine na području cijele Europe, tijekom kojega se policijskim djelovanjem osigurava pridržavanje propisanih ograničenja brzine u prometu

Prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja događaju se svakodnevno u svim europskim zemljama. Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

ROADPOL Speed Marathon, europska policijska akcija mjerenja brzine tijekom cijela 24 sata, održava se jednom godišnje, a cilj je djelovati preventivno na vozače kako ne bi prekoračivali brzinu u prometu.

U srijedu oprez u prometu!

U ovu se akciju na području Republike Hrvatske uključuje i MUP, koji će sutra, 21. travnja u mjerenje brzine na prometnicama uključiti maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i sve raspoložive uređaje i opremu koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici pritom će nadzirati brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnike će zaustavljati i kažnjavati na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđivat će se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa.

Kazne za prekoračenje brzine znatno su porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina, no unatoč tomu još uvijek ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu, poručuje MUP.

Podijeli:
1