Polestar 2 – konkurencija teslinom Modelu 3 s preko 550 km autonomije

Polestar 2 – konkurencija teslinom Modelu 3 s preko 550 km autonomije

Podsjetimo, Polestar je još uvijek nova marka automobila koja se takoreći izdvojila iz Volva, a jedini za sada predstavljeni produkcijski model je Polestar 1 (PHEV). Sada su pak potvrđeni raniji izvještaji kako će na tržište uskoro stići i Polestar 2 (EV), a doznali smo i neke pojedinosti vezane uz ovaj model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Polestar 2 će biti električno pokretano vozilo kojem će konkurencija prvenstveno biti teslin Model 3 i slični modeli. Nadalje, električni pogonski sklop Polestara 2 će razvijati snagu do 400 KS, a autonomija će mu se kretati iznad 550 km u osnovnoj izvedbi.

Nadalje, očekuje se cijena između 40.000 i 55.000 Eura, ovisno o odabranoj verziji, a za sada nije poznato hoće li sve imati isti pogonski sklop i baterije ili će se i u tom dijelu međusobno razlikovati.

Dodajmo i da bi se Polestar 2, kada je riječ o vanjskom izgledu, trebao ugledati na raniji studijski Volvo 40.2, a radilo se o svojevrsnoj povišenoj limuzini koja je predstavljena 2017. uz konceptni 40.1 koji je pak najavio XC40.

Polestar 2 će na tržište stići tijekom sljedeće godine, a slijedit će ga veli električno pokretani SUV koji će nositi oznaku Polestar 3.

Podijeli:
1