Hotmail, gmail log in, fb log in'

Pokrenuta serijska proizvodnja Nevere i Battiste

Pokrenuta serijska proizvodnja Nevere i Battiste

Rimac Nevera i Pininfarina Battista dijele istu šasiju i pogonski sklop, koji se proizvode u Rimčevim pogonima u Hrvatskoj. Serijska proizvodnja po 150 komada svakog modela službeno je počela

Iz Rimac Automobila i kompanije Automobili Pininfarina istodobno su objavili kako su započeli sa serijskom proizvodnjom po 150 komada svojih novih električnih hiperautomobila – Rimac Nevere te Pininfarina Battiste. Dakako, ova dva automobila veže isti proizvođač pogonskog sklopa i šasije, Rimac Automobili, a razlikovat će se u karoseriji, unutrašnjosti, postavkama i ostalim promjenjivim parametrima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovom prilikom Rimac Automobili objavili su i video u kojem je predstavljen novi proizvodni pogon, smješten u zagrebačkom kvartu Jankomir, u nekadašnjem trgovačkom centru. Tamo je Mate Rimac, povodom pokretanja serijske proizvodnje, okupio 14 pretprodukcijskih modela, validacijskih prototipa i modela Nevere koji su doveli do toga gdje je taj automobil danas – napokon u serijskoj proizvodnji, nakon pet godina razvoja, tri generacije pogonske jedinice, 18 prototipa, 45 crash testova te preko 1,6 milijuna sati razvoja.

Predstavljen je i prvi primjerak iz produkcijske serije, broja 000 od ukupno 150. Riječ je o “Callisto zelenoj” Neveri koju smo nedavno imali prilike vidjeti i kao prvi registrirani primjerak s hrvatskim tablicama. Automobil serijskog broja 000 ostat će u vlasništvu Buggati-Rimca, a u istom videu nakratko je prikazan i prvi primjerak Nevere izrađene za kupca. Ona je još na posljednjem dijelu proizvodne linije, nosi serijski broj 001, a moguće je da ćemo kroz koji tjedan vidjeti i njezinu isporuku.

Kad je riječ o Pininfarini, Battista je sa sklapanjem započela u tvornici u talijanskom Cambianu. U Rimcu kažu da im za sastavljanje jedne Nevere treba oko pet tjedana te da će ih sklapati 50 godišnje. Pininfarininim stručnjacima za jednu Battistu treba oko 1.250 radnih sati, odnosno 1.340 za pet primjeraka ekskluzivnog modela Anniversario, posebno prilagođenoga zahtjevima kupaca.

Pininfarina Battista

1