Pogledajte najveći automat za automobile

Pogledajte najveći automat za automobile

Singapurski Autobahn Motors, koji se bavi prodajom i iznajmljivanjem automobila, vjerojatno ima najdojmljiviji salon na svijetu. Naime, Autobahn Motors je u osnovi napravio zgradu koja poput automata za slatkiše, umjesto čokoladica izbacuje automobile. I to ne bilo kakve jer tu su modeli Lamborghinija, Porschea, Mercedesa, Bentleya i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na ovom, u osnovi, vrlo dojmljivom parkiralištu je moguće uskladištiti do šezdeset vozila, a sam sustav nosi naziv AIMS, odnosno Automotive Inventory Management System. Točnije, automobili se ulažu na svoja mjesta na petnaest katova u četiri stupca.

Kako bi odabrao automobil vozač treba na zaslonu u podnožju zgrade odabrati vozilo i ono će se pred njim pojaviti za najviše dvije minute. S druge strane za “pohranu” vozač treba otvoriti vrata dizala, uvesti automobil u dizalo, izaći iz njega te potom na tabletu ili mobitelu dati naredbu da se vozilo dizalom odvede na slobodno mjesto. Cijeli proces spremanja, odnosno uzimanja traje dakle najviše dvije minute.

Razlog za ovakav sustav parkiranja se dakako ne krije samo u činjenici da je zemljište u Singapuru među najskupljima na svijetu, već je AIMS i odlično sredstvo promocije.

Podijeli:
1