Počinje serijska proizvodnja ruskog luksuznog Aurusa Senat

Počinje serijska proizvodnja ruskog luksuznog Aurusa Senat

U Rusiji je, prema najava od prije tri godine, ovoga tjedna počela serijska proizvodnja luksuzne limuzine Aurus Senat, čija će početna prodajna cijena biti oko 1,5 milijun kuna

Još 2018. godine na salonu automobila u Ženevi predstavljena je luksuzna ruska limuzina Aurus Senat, za koju je proizvođač, Aurus Motors, tada tvrdio da je rasprodana kompletna serija planirana za 2020. i 2021. godinu. Sukladno najavama objavljenima tada, kupci “ruskog Rolls-Roycea” svoje će prve primjerke dobiti tijekom ove godine. Početkom tjedna Senat je ušao u serijsku proizvodnju, javljaju ruski mediji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ruski ministar zadužen za industriju Denis Manturov najavio je da bi ove godine Aurus trebao proizvesti 200-300 primjeraka Senata. Osnovna bi verzija trebala koštati 18 milijuna rubalja, odnosno 1,5 milijun kuna.

Limuzina će se proizvoditi u dvije verzije, standardnoj i produženoj. Standardni Senat dugačak je 5,63 m, a produljena verzija čak 6,62 m. Obje verzije pokreće 4,4-litreni V8 motor snage 600 KS koji je uparen s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem. Ono po čemu je ovaj automobil jedinstven u svijetu jest i činjenica da ga je promovirao osobno Vladimir Putin, vozeći se upravo njime na svojoj predsjedičkoj inauguraciji 2018. godine.

Osnovna inačica nosit će oznaku S600 i bit će ponuđena “običnim” kupcima. Duža i luksuznija inačica, L700, bit će namijenjena isključivo državnim dužnosnicima Rusije. U budućnosti Aurus Motors planira u ponudu uvesti i SUV te kabriolet inačice, kao i modele s moćnijim, V12 motorima.

Kad je riječ o unutrašnjosti, kupci mogu odabrati između nekoliko varijanti uređenja i konfiguracija stražnje klupe ili pojedinačnih sjedala. U potonjem slučaju, putnicima straga će na raspolaganju biti i maleni hladnjak za pjenušac, stolići za objedovanje, infotainment ekrani i slični dodaci na kakve smo navikli u visokoj klasi vozila.

Podijeli:
1