Početkom godine u Hrvatsku stiže nova Toyota Camry Hybrid

Početkom godine u Hrvatsku stiže nova Toyota Camry Hybrid

Osvježeni Camry Hybrid donosi manje promjene u dizajnu vanjštine i unutrašnjosti, višu razinu sigurnosti, kao i mogućnost povezivanja s iOS i Android mobitelima

Toyota Camri u prodaji je od 1982. godine, danas se prodaje u više od 100 zemalja, a do sada je prodano preko 19 milijuna primjeraka. Uz godišnju prodaju od preko 700.000 vozila, Camry je najprodavanija velika limuzina na svijetu, a početkom 2021. godine dobit će najnoviju, osvježenu verziju.

Camry Hybrid je proizvod dizajnerske i konstrukcijske filozofije Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture – TNGA). Odlikuje ga samopunjivi hibridni pogonski sklop s 2,5-litarskim benzinskim motorom od 218 KS koji ostaje u ponudi, dok novi “facelift” mijenja tek izgled automobila izvana i iznutra te neke opcije opreme.

Osvježeni Camry Hybrid za 2020. godinu, koji će u prodaju stići početkom 2021., prepoznatljiv je po novom, dinamičnom prednjem kraju, izmijenjenim naplatcima od 17″ i 18“ i novom bojom karoserije –siva boja Deep Metal nova je u ponudi.

Unutrašnjost je osvježena novom bojom i novim oblogama, te se odlikuje novim, većim i visoko postavljenim središnjim zaslonom od 9“, s unaprijeđenim mogućnostima povezivanja sa sustavima Apple CarPlay i Android Auto za integraciju pametnih telefona.

Sigurnost na visokoj razini

Najnoviji paket Toyota Safety Sense sadrži veliki niz novih sigurnosnih funkcija, čineći Camry Hybrid 2020. sigurnijim nego ikada prije.

Sustavu predsudarne zaštite (Pre-Collision System – PCS) je pridodano nekoliko novih funkcija. One uključuju uočavanje nadolazećih vozila, zakretanje upravljača u nuždi (Emergency Steering Assist – ESA) i pomoć pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance). Sustav pomoći pri skretanju u križanju pruža upozorenje i automatsko kočenje ako vozač skrene ulijevo ili udesno ispred nadolazećeg vozila u suprotnom kolničkom traku, ili ako neki pješak prelazi cestu iz suprotnog smjera nakon skretanja.

Dodatni novi sustavi koji unapređuju pomoć vozaču i sigurnost, uključuju prilagodljivi tempomat punog raspona (Full Range Adaptive Cruise Control – ACC), kombinaciju čitanja prometnih znakova (Road Sign Assist – RSA) s inteligentnim, prilagodljivim tempomatom koji omogućava jednostavnu prilagodbu brzine vožnje ograničenju brzine koju traže prometni znakovi te novu funkciju smanjenja brzine u zavoju. Tu je i sustav praćenja kolničkih crta (Lane Trace Assist – LTA), koji pomaže u održavanju vozila u središtu prometnog traka

Prodaja osvježenog Camryja Hybrida će započeti u Hrvatskoj u prvom kvartalu 2021. godine.

Podijeli:
1