Planira li BMW električnu seriju 7 – i7?

Planira li BMW električnu seriju 7 – i7?

Iz BMW-a je nedavno stigao demanti kako postoje ikakvi planovi za lansiranje serije 9, odnosno još luksuznijeg modela koji bi zauzeo vrh ponude ovog bavarskog proizvođača. No, sada stižu informacije kako će se u skoroj budućnosti na taj vrh smjestiti električna izvedba serije 7, odnosno i7.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Poslovično dobro upućeni BMW Blog, koji se poziva na insajderske informacije, da BMW planira razviti i proizvesti eklektično pokretanog konkurenta mercedesovom modelu EQS. Podsjetimo, riječ je o električnoj izvedbi mercedesove S klase.

Za sada nema nikakvih konretnijih informacija o tom vozilu, no sasvim je jasno da će se morati raditi o automobilu visoke razine autonomije i performansi. Drugim riječima, velika baterija te snažna motorizacija i pogon na sva četiri kotača. Izvor kaže kako u BMW-u ciljaju na autonomiju od najmanje 600 km, no i da će kupcima biti dostupno nekoliko izvedbi različite snage, autonomije, razina opreme i sl.

Prema trenutno dostupnim izvještajima BMW planira lansiranje ovog automobila najranije 2022, dakle, godinu dana nakon dolaska produkcijske izvedbe modela iNEXT. Negdje u to doba se može očekivati i lansiranje model i4.

Podijeli:
1