Pininfarina za 2022. planira električnu limuzinu i SUV

Pininfarina za 2022. planira električnu limuzinu i SUV

Nakon što je na ovogodišnjem izdanju ženevskog auto salona predstavio model Battista, talijanski proizvođač slavnog imena Pininfarina sada namjerava proširiti svoju ponudu. Ova vijest dolazi od pininfarininog šefa Michaela Perschkea, koji je u intervjuu AutoNewsu najavio dva noviteta.

Perschke je prije svega rekao kako je Pininfarini, potpomognutoj od strane indijske Mahindre u čijem je vlasništvu, ozbiljna namjera postati značajan igrač u segmentu hiperautomobila i super luksuznih vozila. Dodao je i kako nikako ne žele biti “one-hit wonder” te da im je nakon Battiste u planu razviti električno pokretani limuzinski i SUV model.

Perschke je priznao kako je Pininfarina u potrazi za partnerom od kojeg bi mogla posuditi ili zajedno s njim razviti platformu na kojoj bi se temeljila ova dva automobila. Na taj bi e način ubrzao razvojni proces, smanjili njegovi troškovi i sl. Tako bi ova dva vozila na tržište mogla stići “unutar tri godine.”

Nadalje, cilj je u njih ugrađivati baterije kapaciteta između 100 i 125 kW te ponuditi autonomiju od oko 600 km. Cijena ovih vozila bi se kretala između 200.000 i 400.000 eura. Perschke kaže kako bi htio da se ovi modeli proizvode u Italiji, no ustvari još uvijek se traži prikladna lokacija jer u Pininfarini nisu pretjerano zadovoljni poticajima koje talijanska vlada nudi proizvođačima električnih automobila.

Na kraju dodajmo kako je proizvodna serija modela Battista, od 150 primjeraka, do sada rezervirana u oko 70 do 80 primjerka. Drugim riječima, pola serije je još uvijek dostupno. Cijena, podsjetimo, oko 2 milijuna eura.

Podijeli:
1