Pininfarina uskoro predstavlja električni superautomobil PF0

Pininfarina uskoro predstavlja električni superautomobil PF0

U travnju ove godine svijet je i službeno dobio novog proizvođača automobila. Naime, tada smo vas izvijestili kako je talijanska Pininfarina, u vlasništvu indijske Mahindre, proširila svoj posao, odnosno kako je osnovan proizvođač Automobili Pininfarina. Već tada je najavljeno kako je započet rad na električno pokretanom superautomomobilu čiji se dolazak na tržište u vrlo limitiranoj seriji očekuje 2020, a sada doznajemo kako će najavni koncept (vjerojatno vrlo blizak konačnom proizvodu) biti predstavljen tijekom sljedećeg mjeseca u kalifornijskom Montereyu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Radi se o modelu PF0 koji bi svojim kupcima trebao ponuditi pomalo nevjerojatne performanse. Naime, iz Pininfarine je poručeno kako će PF0 pokretati četiri električna motora (po jedan za svaki kotač) kombinirane snage oko 2000 KS što bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 2 sekunde, do 300 za manje od 12 sekundi, a najveća brzina će mu navodno prelaziti 400 km/h.

Sve to uz autonomiju od oko 500 km. Pretpostavljamo u nekom umjerenijem načinu vožnje. Kapacitet baterija za sada nije poznato, no one bi trebale biti smještene u tzv. središnji tunel vozila.

Masa vozila će se navodno kretati ispod 2000 kg, a cijena oko 2 milijuna Eura. Za dizajn je zadužen Luca Borgogno koji je jedno vrijeme vodio lamborghinijev studio u Torinu pa iskustva sa supersportskim automobilima svakako ima. Na kraju dodajmo i glasnu kako na razvoju ovog vozila Automobili Pininfarina navodno surađuju s Rimac Automobilima, a treba reći i kako će dio tehnologije zasigurno biti posuđen iz mahindrinog programa Formule E.

Do konkretnijih informacija možete pogledati dva ranije objavljena teasera priložena uz ovu vijest, a recimo da će Pininfarina nakon modela PF0 lansirati nekoliko pristupačnijih (jeftinijih od 2 milijuna Eura) vozila, uključujući i SUV, koji bi također trebali biti proizvedeni u ograničenoj seriji.

Podijeli:
1