Pininfarina predstavio interijer modela PF0

Pininfarina predstavio interijer modela PF0

Automobili Pininfarina je objavio tri teasera interijera svog budućeg sportskog automobila, “najsnažnijeg talijanskog sportskog automobila do sada”, koji će biti ekskluzivno predstavljen tijekom ovog tjedna na priredbi Pebble Beach Concours d’Elegance, dok će se službena premijera za široke mase održati na ženevskom auto salonu sljedećeg proljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dizajn ovog budućeg električnog superautomobila je osmislio tim na čelu s Lucom Borgongom, a navodno je posao priveden samom kraju, odnosno ostalo je tek par detalja. Prema službenom priopćenju veliki utjecaj na konačni izgled ovog automobila su imali raniji pininfarinini modeli Cisitalia, Modulo i Sintesi.

Što se interijera tiče priloženi teaseri otkrivaju pomalo neobično rješenje kokpita. Točnije, umjesto stadnardne instrumentne ploče i središnjeg zaslona infotainmenta, PF0 će imati tri zaslona jedan iza i po jedan sa svake strane upravljača. Ostatak prednje armature, koliko za sada možemo vidjeti, je lišen većine prekidača te je čistih površina i fluidnih linija, a svoju ulogu će odigrati kvalitetni i skupi materijali i presvlake te ambijentalna LED rasvjeta. Upravljač svojim oblikom odudara od uobičajenih rješenja, a čini se kako se na njemu također par prekidača za sada nepoznate svrhe.

O modelu PF0 za sada znamo kako će biti proizveden u svega 150 primjeraka te da će ga pokretati električni pogonski sklop sa četiri električna motora navodne snage oko 2000 KS koji bi mu trebao omogućiti ubrzanje do 100 km/h za manje od 2 sekunde. Također, ranije je objavljeno da će ovaj dvosjed moći dosegnuti brzinu od preko 400 km/h, dok će mu se autonomija kretati oko 500 km. Dakako, ne pri spomenutim ubrzanjima i ne pri spomenutoj najvećoj brzini.

Proizvodnja će započeti tijekom 2020. u pininfarininom Cambianu u blizini Torina, a za cijenu, iako je još uvijek nepoznata, svakako možemo zaključiti kako će biti poprilična.

Podijeli:
1