Pininfarina PF0 – rimčev pogon za talijanski superautomobil

Pininfarina PF0 – rimčev pogon za talijanski superautomobil

Automobili Pininfarina je već ranije službeno potvrdio kako razvija električno pokretani superautomobil PF0, a tijekom srpnja ga je i predstavila odabranim pojedincima na privatno održanoj prezentaciji u Montereyu. Tijekom tog razdoblja iz Pininfarine je stiglo nekoliko teasera koji su nam dali uvid u izgled vanjštine i interijera ovog automobila

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada su objavljeni novi teaseri ovog automobila te je službeno potvrđeno kako će ga pokretati rimčev električni pogonski sklop, a uz hardware će biti isporučen i software te tehnički know-how. Objavu partnerstva je popratila i informacija kako će sjedište Automobili Pininfarina biti prebačeno u München, dok će proizvodnja ostati talijanska.

PF0 bi, prema najavama, trebao biti “najsnažniji talijanski sportski automobil do sada.” Očekuje se kako će mu se autonomija kretati oko 500 km, a moći će dosegnuti brzine veće od 400 km/h. Ranije je već potvrđeno kako će ukupna proizvodna serija biti limitirana na 150 primjeraka, a za svaki će biti potrebno izdvojiti preko 1,5 milijuna Eura.

Prve isporuke su predviđene prije kraja 2020.

Podijeli:
1