Pininfarina PF0 – novi teaseri električnog superautomobila

Pininfarina PF0 – novi teaseri električnog superautomobila

Automobili Pininfarina je još uvijek novi proizvođač automobila o kojem smo vas do sada u više navrata izvještavali, a njihov uradak koji svi željno iščekujemo vidjeti je PF0. Točnije, riječ je o električno pokretanom superautomobilu na čijem razvoju dijelom radi i hrvatski Rimac Automobili.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Talijani su u par navrata već objavljivali teasere ovog vozila, a sada je objavljen i novi set teasera te nekoliko službenih informacija o ovom automobilu kojeg ćemo imati prvi put priliku uživo vidjeti vrlo vjerojatno na sljedećem ženevskom auto salonu u ožujku 2019. Dakako, ako niste među odabranima kojima je ovaj automobil navodno već predstavljen. Naime, iz Pininfarine je potvrđeno da je potencijalnim kupcima automobil već predstavljen.

Objavljeni ovdje priloženi teaseri nam otkrivaju neobično vanjsko osvjetljenje vozila sprijeda. Nadalje, ističu se lukovi blatobrana, a profil dijelom podsjeća na Ferrari 458. Stražnji kraj smo imali priliku vidjeti ranije i uistinu djeluje odlično. Linija krova i stražnjeg prozora te razdvojeno stražnje krilo, kao i stražnji branik s difuzorom upućuju na veliku brigu poklonjenu aerodinamičnim svojstvima vozila.

Dodajmo kako je ranije također objavljeno da će ovaj automobil pokretati rimčev električni pogonski sklop snage oko 2000 KS, koji bi ovom vozilu trebao omogućiti ubrzanje do 100 km/h za manje od 2 sekunde te najveću brzinu veću od 400 km/h. Također, autonomija bi mu se trebala kretati oko 500 km.

Nadalje, iz Pininfarine su potvrđena daljnja ulaganja od preko 20 milijuna Eura dizajn, razvoj i proizvodnju modela PF0 te drugih modela koji će ga slijediti. Recimo i da je Pininfarina svoju filozofiju kreiranja automobila nazvala imenom “PURA”. Ukratko, u Pininfarini namjeravaju stvarati vozila prekrasnog dizajna, naprednih aerodinamičnih svojstava, opremljena vrhunskom tehnologijom te ekstremnih performansi za koje će biti zaslužni električni pogonski sklopovi.

Prve isporuke modela PF0 se navodno mogu očekivati najkasnije 2020.

Podijeli:
1