Pininfarina PF0 dobio pravo ime – Battista

Pininfarina PF0 dobio pravo ime – Battista

Iz Automobili Pininfarina je stiglo službeno priopćenje popraćeno s par novih teasera njihovog budućeg električno pokretanog hiper automobila. Tako saznajemo da oznaka PF0 neće biti konačni naziv ovog automobila, već da će se ovo vozilo zvati Battista.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, ime je uzeto od pininfarininog osnivača Battista Pinin Farina, a službeno je potvrđeno i kako će službena premijera biti održana u ožujku sljedeće godine na ženevskom auto salonu. Prve isporuke će uslijediti otprilike godinu dana kasnije, odnosno 2020. kada će se obilježiti devedeseta godišnjica osnivanja Carrozzeria Pininfarina, slavne dizajnerske kuće koja sada okreće novu stranicu kao proizvođač automobila.

Battista će prema tvrdnjama svog proizvođača biti najsnažniji i najbrži automobil koji je do sada dizajniran i proizveden u Italiji. Te su tvrdnje potvrđene prvim objavljenim specifikacijama u kojima e navodi kako će pogonski sklop ovog automobila (inače riječ je o rimčevom pogonu) razvijati snagu od 1926 KS te najveći okretni moment od 2300 Nm. To će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 2 sekunde. Također, ovaj će automobil moći ubrzati preko 400 km/h, dok će mu se autonomija kretati oko 500 km (svakako ne pri spomenutoj najvećoj brzini).

Na kraju dodajmo i kako će se ovaj automobil s karoserijom od ugljičnih vlakana proizvoditi u Cambianu, u blizini Torina gdje je pininfarinino sjedište. Ukupna proizvodnja će biti ograničena na 150 primjeraka (50 za Sjevernu Ameriku, 50 za Europu te 50 za Bliski istok i Aziju), a cijena svakog od njih će se kretati oko 2 milijuna Eura.

Podijeli:
1