Pininfarina H600 ide u proizvodnju

Pininfarina H600 ide u proizvodnju

Pininfarina je na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstavila konceptni model punog imena H600 Hybrid Kinetic Luxury Sedan koji je osmišljen i dizajniran za hongkonšku Grupu Hybrid Kinetic (HKG), a sada stiže informacija kako će se ovaj model u skoroj budućnosti uistinu naći u proizvodnji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Studijski je model dimenzijama sličan mercedesovoj S klasi ili BMW-ovoj seriji 7, a što se tehničkih podataka tiče znamo da ga pogoni neka vrsta hibridnog pogonskog sklopa kod kojeg će “super baterije” biti moguće puniti putem “mikro turbina” koje služe kao tzv. range extender. Drugim riječima, ovaj opis zvuči slično onome što je Jaguar predstavio s konceptnim modelom C-X75.

HKG je prilikom premijere rekao i da njegovi električni motori razvijaju snagu od preko 600 kW, odnosno 815 KS, što je dovoljno da ovaj 1870 kg težak automobil sa četiri sjedala i prtljažnikom od 500 dm3 ubrza do 100 km/h za svega 2,9 sekundi. Autonomija će mu se navodno kretati oko 1000 km, dok će najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

U svakom slučaju HKG je objavio da namjerava produkcijsku verziju modela H600 ponuditi na američkom i kineskom tržištu do kraja ovog desetljeća, s time da će produkcijski model zadržati 85 do 90% dizajna studije. Proizvodnja će se odvijati u Kini, a HKG očekuje da će u prvih pet do deset godina nakon dolaska prvog modela na tržište prodati preko 200.000 automobila.

Daljnje planove ovog proizvođača bi trebali saznati tijekom sljedećeg mjeseca na šangajskom auto salonu gdje će navodno biti predstavljene dvije dodatne studije putem kojih će nam HKG pokazati na koji način namjerava dalje razvijati svoju buduću ponudu.

Podijeli:
1