Pijan na benzinskoj sjeo u tuđi auto pa otišao kući

Pijan na benzinskoj sjeo u tuđi auto pa otišao kući

Protekle nedjelje u ranim jutarnjim satima u Krapini se dogodio neobičan prometni prekršaj. Mladić je, očito nakon burnog izlaska, na benzinskoj postaji nesvjesno sjeo u pogrešno vozilo

Policijska uprava krapinsko-zagorska na svojim je stranicama objavila priopćenje o neobičnom prometnom događaju. Sve se dogodilo protekle nedjelje oko 5 sati na jednoj benzinskoj postaji u Krapini. Tamo je 26-godišnji vozač, čini se nakon burnog noćnog izlaska, sjeo u osobno vozilo i odvezao se kući. Ne bi to bilo ništa neobično, da je sjeo u – svoje vozilo. Međutim, on je uspio sjesti u tuđi automobil, u kojem su se nalazili ključevi u bravi, pokrenuo ga i odvezao se kući – kaže policija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Policijski službenici zatekli su ga sat vremena kasnije u dvorištu obiteljske kuće u istom tom vozilu. Tamo je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,63 promila i kako je sjeo u krivo, odnosno tuđe vozilo.

Osobno vozilo je vraćeno vlasnici, a vozač je zadržan u prostorijama policije na triježnjenju. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, što je povezano s vožnjom pod utjecajem alkohola. Za nenamjernu “krađu” automobila ga se očito neće teretiti.

Zanimljivo, u izvještaju – nije spomenuto je li pijani mladić došao do benzinske došao sa svojim vozilom (koje je onda ostalo na benzinskoj), pa sjeo u “krivi” automobil, što bi doista bila zabuna. Ako nije bilo tako, onda je neubičajeno dobro prošao što nije optužen za krađu.

(Naslovnu sliku ovog članka generirala je umjetna inteligencija, nije riječ o fotografiji opisanog događaja)

YouTube MP3 - Hotmail
1