Peugeotovim automobilima drastično porasla pouzdanost

Peugeotovim automobilima drastično porasla pouzdanost

Iz Peugeota je pristigla informacija kako je njihovim automobilima u zadnjih nekoliko godina drastično porasla pouzdanost, odnosno smanjen je broj kvarova. Točnije, smanjen je broj pritužbi i garancijskih popravaka i to za dvije trećine. Sukladno tome, smanjeni su i troškovi proizvođača vezani uz njih.

Ova vijest dolazi od peugeotovog šefa Jean-Philippea Imparata, koji je u intervjuu Car Adviceu rekao da se ovaj pomak bilježi u zadnjih šest godina. Njegove tvrdnje je dijelom potvrdila i nedavna studija kvalitete vozila koja je provedena od J.D. Powera na britanskom tržištu.

Naime, studija je obuhvatila 11.500 ispitanika vlasnika automobila starih između jedne do tri godine i Peugeot se pokazao kao marka čiji vlasnici imaju najmanje pritužbi na kvalitetu. Studija je bilježila broj pritužbi na stotinu vozila (što manji broj to viša ocjena). Ispitivali su se razni segmenti od vanjštine, interijera, infotainmenta, motora, sjedala, ventilacijskog sustava, mjenjača i sl. Peugeot je ostvari ocjenu od 77 problema na 100 vozila, što je daleko ispod prosjeka od 119 problema na 100 vozila.

Drugim riječima, loš glas koji je pratio francuske automobile općenito, a tako i Peugeot je čini se stvar prošlosti.

Podijeli:
1