Peugeot sprema povratak u Sjevernu Ameriku

Peugeot sprema povratak u Sjevernu Ameriku

Peugeotov šef Jean-Philippe Imperato je izjavio kako će se Peugeot u bliskoj budućnosti vratiti na američko tržište, no kako možda neće biti i prva marka iz Grupe PSA koja će postati dostupna kupcima u Sjevernoj Americi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, vodstvo ovog francuskog proizvođača još uvijek odlučuje koju će marku prvo lansirati i hoće li na to veliko svjetsko tržište izaći sa cijelom svojom ponudom ili ne. Raniji izvještaji su upućivali na to da će prvi stići DS, no čini se kako konačna odluka još uvijek nije donijeta.

U svakom slučaju PSA povratak u Ameriku vidi kao dugoročni projekt u koji se mora ući trezveno te svaki korak mora biti pomno planiran. Jedna od mogućnosti je da prvi PSA-ovi automobili koji stignu na dotično tržište ne budu namijenjeni prodaji, već da kupcima postanu dostupni kroz tzv. car sharing uslugu. Nakon što se tržište na ovaj način upozna s njima tada bi isti postali dostupni pojedincima.

Također, PSA bi se mogao poslužiti svojom posljednjom akvizicijom, odnosno Opelom kao izvorom dodatnih informacija za potrebe američkog tržišta s obzirom na raniju blisku suradnju između Opela i Buicka koji je još uvijek dio GM-ove ponude.

PSA-ovi modeli nisu dostupni u Sjevernoj Americi, odnosno SAD-u već desetljećima. Točnije, Citroën se povukao još 1974, a Peugeot je otišao 1991. Kada će točno PSA ponovno preko “velike bare” za sada nije poznato.

Podijeli:
1