Peugeot sprema plug-in hibridni 508 snage 300 KS?

Peugeot sprema plug-in hibridni 508 snage 300 KS?

U skladu s trendovima Peugeot planira proširiti ponudu modela 508 sa snažnom plug-in hibridnom izvedbom koja bi se na tržištu trebala pojaviti već tijekom sljedeće godine. Tako barem javlja Autocar pozivajući se na insajderske izvještaje koji kažu i da će pogonski sklop tog modela razvijati snagu od oko 300 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, trebalo bi se raditi o plug-in hibridnom pogonskom sklopu čiju će osnovu činiti 1,6-litreni turbo benzinskih 4-cilindrični motor uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem zadužen za pokretanje prednjih te otraga smješteni električni motor zadužen za pokretanje stražnjih kotača. Tako bi ovaj model imao i pogon na sva četiri kotača.

Benzinac će navodno razvijati snagu od oko 200 KS, a električni motor će mu pripomoći s dodatnih oko 100 KS. Potonji će svoju energiju dobivati od litiji-ionskih baterija smještenih u podnicu prtljažnika, a njihov kapacitet bi trebao biti dovoljan za oko 50 km isključivo električne autonomije

Ova hibridna verzija će vjerojatno biti dostupna i u limuzinskoj i u karavanskoj izvedbi modela 508, a ugradnja plug-in hibridnog pogona ne bi trebala imati nikakav utjecaj na ponudu prostora unutar putničke kabine ili prtljažnika. Dodajmo i da bi se dotični pogonski sklop trebao proširiti ponudom Grupe PSA i na ostale modele koji koriste istu platformu EMP2.

Na kraju dodajmo da bi Peugeot uskoro mogao predstaviti i izvedbu modela 508 pokretanu sa 1.6 THP motorom iz modela 308 GTi snage 272 KS. Nova sportski nastrojena verzija bi navodno trebala biti predstavljena već ove jeseni u Parizu, a kupcima će postati dostupna početkom iduće godine.

Podijeli:
1