Peugeot sprema novi mali crossover?

Peugeot sprema novi mali crossover?

Crossoveri i SUV-ovi su trenutno najveći hit auto industrije pa stoga ne čudi da gotovo svi relevantni proizvođači već odavno imaju svoje predstavnike u ovom segmentu, a nedavno su im se počele priključivati i marke za koje su donedavno smatralo da nikada neće krenuti tim putem, poput Lamborghinija i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Grupa PSA svojim kupcima nudi nekoliko crossover/SUV-ova, samo pod peugeotovom značkom se nalaze modeli 2008, 3008 i 5008. Pojedini izvori sada javljaju kako će se ova ponuda proširiti i to prije svega s novim tzv. ulaznim modelom koji bi mogao nositi oznaku 1008.

Dakle, radilo bi se o malom gradskom automobilu ponešto povišene podnice koji bi se temeljio na PSA-ovoj modularnoj platformi EMP1 koja će biti osnova najmanje dvadesetak noviteta iz ove grupacije. Također, za pretpostaviti je da razvoj ovog automobila ne bi bio preskup s obzirom da bi se dotični model lako mogao naći na tržištu pod drugim značkama ove Grupe, poput Citroëna, Opela i DS-a.

Službenih potvrda o radi na ovom modelu za sada nema, no Peugeot je još 2010. predstavio konceptni model HR1 (na slici) koji možemo slobodno nazvati najavom jednog takvog automobila.

Podijeli:
1