Hotmail, gmail log in, fb log in'

Peugeot se opet poigrava i najavljuje novi 408

Peugeot se opet poigrava i najavljuje novi 408

Francuska PSA Grupacija ponovno najavljuje ulazak u svijet modela troznamenkastog naziva koji započinje znamenkama 4 i 0

Iako u Peugeot novi model 408 najavljuju kao ‘neočekivan’, ova njihova praksa nije nikakva novost. Naime, ova francuska grupacija, dio Stellantis Grupe u posljednjih je dvadesetak godina već nekoliko puta govorila kako neki od modela idu u povijest i da ne postoji nasljednik, kako imenom tako i izvedbom. U posljednje vrijeme bilo je tako s Citroenovim modelima C4, C5… Svojevremeno je linija troznamenkastog modela iz serije koja započinje znamenkama 4 i 0 bila iznimno uspješna, a zadnji model nosio je naziv 407.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kasnije je na scenu iskočio model 508, kao nasljednik serije 40… No, iako mi već više od deset godina nismo vidjeli novi troznamenkasti model koji započinje znamenkama 4 i 0, to ne znači da se nije i proizvodio. Tako se model 408 već više od deset godina proizvodi, i to za neka nama udaljenija tržišta. Proizvodnja je prvo bila u Rusiji, Argentini, Maleziji i Kini, za više-manje lokalne potrebe, a posljednjih nekoliko godina tek u Kini.

Iako bi mnogi pomislili kako je o bitno većem modelu od manje serije, modela 308, tu dolazi do malene ‘varke’. 408 je ustvari sedan izdanje modela 308, pa dijele zajedničku platformu na kojoj su izgrađeni i pogonske sklopove. Sada za Europu iz Peugeota najavljuju kako će krajem mjeseca prikazati i model koji će se pronaći u domaćim prodajnim salonima.

Iz francuske kompanije govore kako će biti riječ o potpuno novom modelu, a slijedi nam još malo pričekati da se i sami uvjerimo je li to stvarno tako. Navodno bi trebao povezati karakteristične elemente SUV-a s dinamičnom siluetom fastbacka. Sukladno trenutno poznatoj pogonskoj grupi modela 308, ali i trendovima u autoindustriji navodno bi prvo trebali prikazati plug-in izdanje. Strpimo je još malo i doznat ćemo sve detalje krajem mjeseca…

1