Peugeot Rifter – za svaku obitelj

Peugeot Rifter – za svaku obitelj

Nakon što je Grupa PSA predstavio nove generacije modela Berlingo i Combo Life na red je došla premijera peugeotove inačice obiteljskog MPV-a. Točnije upravo je predstavljen Peugeot Rifter koji zamjenjuje dosadašnji Partner Tepee, a s novim imenom, novim dizajnom i novom platformom riječ je o automobilu koji je spreman zavesti kupce željne obiteljskog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Poput svojih bratića iz Citroëna i Opela i ovaj će model biti dostupan u dvije izvedbe različite duljine, odnosno u verziji s 4,4 i 4,75 m. U ovo potonju se u tri reda sjedala može smjestiti sedmoro putnika, a treći red će se lako preklopiti u podnicu prtljažnika. Zapremina prtljažnika u verziji s pet sjedala iznosi 775 l, a može narasti do najviše 4000 l. Nadalje, tu je cijeli niz različitih pretinaca i mjesta za ostavu manjih predmeta, uključujući i krovni pretinac kojem se može pristupiti s drugog reda sjedala te iz prtljažnika.

Zanimljiv je podataka da će Peugeot Rifter biti dostupan i s pogonom na sva četiri kotača. Ponudu motora će činiti 1,2-litreni PureTech benzinac snage 110 i 130 KS te 1,5-litreni BlueHDi snage 75, 100 i 130 KS. Ovisno o izabranom motoru Rifter će biti opremljen s 5 i 6-stupansjkim ručnim te 8-stupanjskim automatskim mjenjačima.

Bogata oprema s posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti će biti dodatni adut, a isto vrijedi i za peugeotov i-Cockpit s manjim upravljačem, 8-inčnim zaslonom, head-up zaslonom i sl. Službena premijera ovog automobila će se održati sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu, a prodaja će mu krenuti nedugo zatim.

Podijeli:
1