Peugeot priprema snažniju izvedbu modela 508

Peugeot priprema snažniju izvedbu modela 508

Podsjetimo kako je Peugoet na nedavnom ženevskom auto salonu predstavio novu generaciju svog limuzinskog modela 508 i tada smo doznali kako će najsnažniju izvedbu prilikom lansiranja činiti ona pokretana snažnijom verzijom 1,6-litrenog turbo motora, no čini se kako će ju uskoro nadmašiti još snažnija GTi verzija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, spomenuti 1.6 snage 225 KS bi trebao pokretati izvedbu GT, a francuski L’argus javlja da će Peugeot u novu 508-icu prenijeti motor iz modela 308 GTi. Drugim riječima, radi se o 1,6-litrenom turbo pogonskom stroju koji u ovom slučaju razvija najveću snagu od 270 KS. Ta bi dakle verzija preuzela vrh ponude modela 508 i vjerojatno će nositi oznaku GTi, no navodno postoji mogućnost i da ju u Peugeotu nazovu Ti (prema uzoru na 504 Ti).

Uz transplantaciju “srca” ovoj će 508-ici biti dorađeni ovjes, kočnički i upravljački sustav. Također, mogu se očekivati i razne dorade stylinga, odnosno aero paketa, naplataka i sl, a kroz određene sportske GTi izmjene će proći i interijer.

Nova sportski nastrojena verzija bi navodno trebala biti predstavljena već ove jeseni u Parizu, a kupcima će postati dostupna početkom iduće godine. Nedugo nakon nje ponuda modela 508 će biti proširena i hibridnom izvedbom koju će pokretati kombinacija 1,6-litrenog turbo benzinca i električnog motora snage oko 220 KS.

Podijeli:
1