Peugeot prekida proizvodnju modela 208 s trima vratima

Peugeot prekida proizvodnju modela 208 s trima vratima

Popularnost subkompaktnih hatchbackova s trima vratima je u stalnom padu već neko vrijeme i mnogi proizvođači su odlučili isključiti takve modele iz svoje ponude. Primjera radi navedimo samo neke kao što su Renault Clio, Volkswagen Polo, Seat Ibiza i sl. Prema posljednjim informacijama na isti se potez sprema i Peugeot s modelom 208.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vijest stiže od strane Auto Weeka koji tvrdi kako mu je ta informacija potvrđena od strane Peugeota. Konkretnije isti izvor navodi kako je proizvodnja dotične linije već prestala te da se na pojedinim europskim tržištima više ne zaprimaju narudžbe za njega pa će tako jedini mali Peugeot s trima vratima ostati 108-ica.

Recimo i kako Peugeot trenutno radi na razvoju nove generacije modela 208 koja će se temeljiti na platformi CMP što bi trebao rezultirati manjom ukupnom masom automobila, većom krutosti vozila te kvalitetnijim voznim sposobnostima. Nadalje, očekuje se i kako će novi model dimenzijama biti nešto veći od trenutnog, a dulji će biti i međuosovinski razmak što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine te prtljažnika.

Kako bi se dodatno unaprijedila ekonomičnost nove 208-ice Peugeot u nju namjerava ugrađivati dotjeranu ponudu 3 i 4-cilindričnih turbo benzinskih i dizelskih motora. Također moguće je i da će nova generacija biti dostupna s nekom vrstom tzv. blagog hibrida, a u konačnici ne treba zanemariti i mogućnost da će kupcima biti dostupna i u potpunosti električna izvedba.

Na kraju dodajmo kako bi prema posljednjim saznanjima Peugeot novu 208-icu mogao predstaviti na ovogodišnjem pariškom auto salonu.

Podijeli:
1