Peugeot predstavio retrotastični e-Legend

Peugeot predstavio retrotastični e-Legend

Peugeot će na ovogodišnjem pariškom auto salonu predstaviti svoj novi konceptni model e-Legend, a riječ je o studiji inspiriranoj modelom 504 Coupe, iz 60-ih godina prošlog stoljeća, za čiji je dizajn bio zadužen Pininfarina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za vjerovati je da nam ovaj model otkriva neke pojedinosti o budućem razvoju dizajna peugeotovih noviteta, a elementi koje bi uskoro mogli vidjeti na tržištu su dvostruka svjetla, četvrtasti prednji kraj i sl. U unutrašnjosti se nastavlja retro-moderni pristup, a glavno obilježje uređenja je minimalizam.

Konvencionalne kontrole su uglavnom prebačene na rotacijski prekidač te razne zaslone osjetljive na dodir. Između ostalog 29-inčni zasloni se nalaze u vratima, 12-inčni zaslon je ugrađen u štitnik za sunce, a tu je i ogromni 49-inčni središnji zaslon u središnjem dijelu prednje armature. Sveukupno se u interijeru nalazi 16 zaslona različite veličine.

Kako je riječ o vozilu opremljenim sustavom autonomnog upravljanja e-Legend nudi mogućnost uvlačenja upravljača u prednju armaturu što ostavlja vozaču, odnosno putniku dodatni prostor i komfor.

Ovu studiju pokreće električni pogonski sklop čiju osnovu čini litij-ionska baterija kapaciteta 100 kWh, što je prema WLTP-u dovoljno za oko 600 km autonomije. Putem sustava brzog punjenja dotičnu je bateriju moguće napuniti za oko 500 km dometa za svega 25 minuta.

Nadalje, ovaj pogonski sustav razvija snagu od 340 kW, odnosno 462 KS te najveći okretni moment od 800 Nm. Pogon je na sva četiri kotača pa je e-Legend sposoban za ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde, dok mu je najveća brzina 220 km/h.

Produkcijska verzija ove studije temeljena na trenutnoj generaciji modela 508 bi potencijalno mogla biti pravi hit, no prema trenutno dostupnim podacima Peugeot za sada nema planove za serijsku proizvodnju.

Podijeli:
1