Peugeot predstavio konceptni model Instinct

Peugeot predstavio konceptni model Instinct

Peugeot će posjetitelje predstojećeg ženevskog auto salona, ali prije toga i one Svjetskog kongresa o mobilnosti koji se održava u Barceloni počastiti s novom studijom pod nazivom Instinct. Riječ je o isključivo konceptnom vozilu koje se neće naći u proizvodnji, no njegov dizajn je najava daljnjeg razvoja peugeotovih obiteljskih linija pa ćemo neke Instinctove značajke svakako vidjeti na budućim serijskim vozilima ovog francuskog proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, ovaj u osnovi karavanski model je osmišljen s naglaskom na aerodinamičnim svojstvima pa su tako, između ostalog, i bočni retrovizori zamijenjeni kamerama, a mislilo se i na sigurnost pa su u prednja LED svjetla ugrađene kamere koje pružaju središnjem sustavu dodatne informacije o situaciji ispred automobila kako bi pripremio razne ostale sustave za pomoć vozaču. Proizvođač kaže i da je Instinct u potpunosti autonomno vozilo, no vozač može preuzeti kontrolu u bilo kojem trenutku.

Unutrašnjost je moderno uređenja s vro malo klasičnih prekidača, a tu su i tri veća zaslona koja nam donekle daju do znanja kako bi mogao izgledati budući peugeotov i-Cockpit. Pojedinim on-board sustavima se može upravljati glasom putem chatbot funkcije, a tehničke informacije za sada nisu poznate. Točnije, Peugeot je objavio samo da Instinct pokreće plug-in hibridni pogonski sklop snage 224 kW, odnosno 305 KS.

Podijeli:
1