Peugeot predstavio blagi redizajn modela 308

Peugeot predstavio blagi redizajn modela 308

Peugeot je upravo objavio prve fotografije i podatke o osvježenoj izvedbi modela 308, a koliko možemo vidjeti riječ je o vizualno vrlo blagom redizajnu s obzirom da su novosti gotovo neprimjetne, no zato je više novosti “ispod kože”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada imamo samo dvije fotografije vanjštine osvježene 308-ice i čini se da novost čine nešto drugačija maska motora, dorađeni branici, minimalno izmijenjena prednja svjetla te svjetla za maglu. Prema navedenom za očekivati je da će razliku kod stražnjeg kraja činiti samo minimalno dorađena stražnja svjetla i branik.

Važnija vijest je svakako da će 308-ica ubuduće biti dostupna s novim i naprednijim sustavima pomoći vozaču preuzetim s modela 3008. Između ostalog tu su sustavi Active Safety Braking i Active Lane Departure Warning, odnosno sustavi automatskog kočenja u nuždi i upozorenja na nenamjeran prelazak u drugu voznu traku. Također, očekuje se prošireni popis stadnardne i dodatne opreme s naglaskom na infotainmentu.

Kada je riječ o motorizaciji osvježena 308-ica će dobiti sva nova dizela i jednog benzinca. Konkretnije, prvi dizel je BlueHDi 180 S&S standardno uparen s novim aisinovim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Također, tu su i BlueHDi 130 S&S koji će se moći pohvaliti vrlo s niskom potrošnjom i razinom štetnih emisija te 3-cilindrični PureTech 130 S&S benzinac, oba uparena sa 6-stupansjkim ručnim mjenjačem.

Dolazak ovog automobila na tržište se može očekivati vrlo brzo.

Podijeli:
1