Peugeot – performance modeli će pričekati

Peugeot – performance modeli će pričekati

Ako ste čekali početak prodaje modela 308 R Hybrid ili se nadali da ćete uskoro kupiti nasljednika RCZ-a, onda imamo loše vijesti za vas. Naime, Peugeot je oba projekta stavio na čekanje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, peugeotov šef Jean-Philippe Imparato je rekao kako je prvenstveni cilj ove marke postati tzv. globalni brand, a dok u tome ne uspiju novac i resursi se neće usmjeravati u nove performance modele.

Imperato dodaje kako je cilj Peugeota “narasti do preko 2 milijuna prodanih automobila godišnje” te smanjiti ovisnost o europskom tržištu, odnosno prodavati “preko 50% svojih proizvoda izvan Europe”. Dok Peugeot ne ostvari te ciljeve Imperato je “zainteresiraniji za modele koji se prodaju u stotinama tisuća nego za one koji se prodaju u osjetno manjim brojkama.”

Primjera radi Imperato smatra da bi odličan globalni model bio “jedno-tonski pickup” kojeg mogu razviti sami ili u suradnji s partnerima, a tu je prvenstveno mislio na Toyotu. Također, Peugeot planira povratak na tržišta Afrike i Sjeverne Amerike, a do potonje bi trebali stići za pet do deset godina. Puno se očekuje od novog 508 koji bi kupcima trebao postati dostupan tijekom sljedeće godine i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1