Peugeot Partner Tepee Electric stiže u Ženevu

Peugeot Partner Tepee Electric stiže u Ženevu

Peugeot je odlučio dodatno proširiti ponudu modela Partner s novom električnom izvedbom Partner Tepee Electric koja će premijerno biti predstavljena sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu, a prodaja na europskim tržištima će započeti u rujnu ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će se automobil temeljiti na osvježenom Partneru Tepee, a pokretat će ga električni pogonski sklop snage od 50 kW, odnosno 68 KS te najvećeg okretnog momenta od 200 Nm. Pogon je na prednje kotače, a za opskrbu motora energijom zadužena je litij-ionska baterija kapaciteta 22,5 kWh koja će ovom automobilu omogućiti autonomiju od oko 170 km (NEDC – New European Driving Cycle). Za punjenje baterije do 80% kapaciteta bit će potrebno oko pola sata, dok je za potpuno punjenje putem kućne utičnici potrebno oko 8 i pol sati.

U unutrašnjost ovog automobila se može smjestiti petero putnika, zapremina prtljažnika iznosi do 1350 dm3, a može narasti do 3000 dm3 u slučaju uklanjanja zasebnih stražnjih sjedala. Unutar kabine putnicima će na raspolaganju stajati razna mjesta za ostavu i pretinci zapremine od 78 litara.

Svakako vrijedi spomenuti i da ovaj automobil, putem pametnog telefona, tableta ili računala, nudi mogućnost upravljanja klimatizacijom te provjeru stanja napunjenosti baterija i potrebnog vremena za punjenje.

U Peugeotu tvrde kako će novi model vlasnicima omogućiti smanjenje troškova održavanja i upotrebe vozila za najmanje 30% u odnosu na klasično motorizirani automobil, a energetski trošak po kilometru električnog punjenja je oko četiri puta niži u odnosu na trošak goriva za vozilo pokretano termičkim motorom. Baterije dolazi s jamstvom od osam godina, odnosno 100.000 km, a električni pogonski sklop ima jamstvo od pet godina ili 50.000 km, do ispunjenja prvog od dva uvjeta.

YouTube MP3 - Hotmail
1