Peugeot obnovio E-2008 i povećao mu autonomiju

Peugeot obnovio E-2008 i povećao mu autonomiju

Novi električni eSUV iz B-segmenta nadovezuje se na prodajne uspjehe u protekle tri godine, donosi manji facelift i osvježenje interijera, ali i bitnu nadogradnju električnog pogonskog sklopa

Peugeot 2008 u osnovnoj i električnoj verziji od svojeg je lansiranja, 2019. godine, postao najprodavaniji SUV B-segmenta, s oko 700.000 proizvedenih klasičnih te 75.000 električnih modela. Peugeot sada želi nastaviti ovu uspješnu priču uvođenjem facelift verzije, pa novi 2008 ima cilj biti još moderniji i privlačniji europskim kupcima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dizajnerska osvježenja

Svoju prvu dizajnersku nadogradnju Peugeot 2008 doživjet će, zadržavajući iste vanjske dimenzije, ali uz vidljive promjene. Tako će prednja maska biti usklađena s aktualnim modelima iz linije 508, uz novi svjetlosni potpis i Peugeotov redizajnirani logotip. Straga će također biti uveden novi raspored svjetlosnih elemenata s horizontalnom linijom, koja naglašava i vizualno povećava širinu vozila. Promjene vidljive izvana zaokružuje nova paleta boja, redizajnirani naplaci od lake legure te detalji poput novog bedža i drugih oznaka.

U kabini, instrumentalna ploča dobila je novi dizajn s 3D prikazom na zaslonu, svi modeli dobit će 10-inčni središnji infotainment zaslon, atraktivno ambijentalno osvjetljenje, kompaktni upravljač i, u slučaju ručnog mjenjača, njegovu redizajniranu ručicu.

Novi elektropogon

Ono najbitnije u ovoj se verziji, primarno kod električne varijante, krije ispod lima. Tamo se, u Peugeotu E-2008, nalazi potpuno novi elektromotor snage 115 kW/156 KS, odnosno 15% veće nego kod prethodnika. Kapacitet baterije povećan je s 50 na 54 kWh, što je, uz povećanje efikasnosti pogonskog sklopa, omogućilo povećani domet prema WLTP-u. On sada iznosi 406 km (ranije je bio 345 km). Jamstvo na bateriju je 8 godina ili 160.000 km.

Iz Peugeota su za sljedeću godinu najavili i novi hibridni pogonski sklop, u verziji od 48V s PureTech benzincem snage 136 KS. Hibridni sustav tog modela omogućit će 15%-tnu uštedu na gorivu te više od 50% gradske vožnje na isključivo električni pogon.

Osim ovih pogona, novi 2008 u ponudi će biti i s poznatim benzinskim motorima PureTech 100, PureTech 130 te dizelskim BlueHDi 130 EAT8.

Digitalizacija

Ponešto novosti novi će 2008 i E-2008  donijeti i u pogledu digitalnih usluga. Tako će se sustav i-Connect moći nadograđivati putem Interneta, a moći će primati i glasovne naredbe. U kabini će biti dostupne 3 USB-C i jedna USB-A utičnica, u najvišim paketima opreme Allure ili GT, bežični punjač mobitela bit će snage 15 umjesto 5 W, a kamere za vožnju unatrag nudit će HD rezoluciju slike.

YouTube MP3 - Hotmail
1