Peugeot e-Legend bi mogao u proizvodnju… Ako potražnja bude zadovoljavajuća

Peugeot e-Legend bi mogao u proizvodnju… Ako potražnja bude zadovoljavajuća

Peugeot je na ovogodišnjem pariškom auto salonu predstavio konceptni model e-Legend koji je s razlogom jedan od najzanimljivijih noviteta dotične priredbe. Naime, riječ je o studiji vrlo privlačnog dizajna koji odlično povezuje povijest, sadašnjost, a čini se i budućnost vizualnog identiteta marke Peugeot.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Stoga su se mnogi zapitali hoće li se kojim slučajem e-Legend naći i u serijskoj proizvodnji, odnosno hoće li postati dostupan na tržištu? Službeno stajalište Peugeot je kako se radi isključivo o studiji, no mogu se čuti i informacije koje bude nadu da bi se ovaj koncept mogli vidjeti i na cestama.

Točnije, iz Peugeota nikada nisu kategorički odbili mogućnost da se to uistinu dogodi. S druge strane reakcija peugeotovog šefa Jean-Philippe Imparata na jednu online anketu je ohrabrila mnoge koji sanjaju da bi jednosg dana mogli postati vlasnici produkcijskog e-Legenda.

Naime, AutoNews.fr je pokrenuo online anketu čiji je cilj potaknuti Peugeot da se odluči na serijsku proizvodnju, a Imparato ju je komentirao sljedećim riječima: “Ako stigne do 500.000 potpisa, stvarno ćemo morati razmisliti o takvom potezu.”

Prije svega pola milijuna potpisa je teško postići, a do pisanja ovog članka anketu je potpisalo preko 33.500 ljudi. Čak ako anketa i stigne do pola milijuna potpisa, Imparatov komentar nije garancija da ćemo e-Legend uistinu vidjeti na cestama.

Ono što “igra” za produkcijski e-Legend je prije svega činjenica da se Peugeot želi iz generacije u generaciju svojih vozila pozicionirat sve bliže premium segmentu, a jedan ovakav automobila je svakako korak u tom smjeru. Uostalom zna to i Imperato inače ne bi olako davao ovakve izjave.

Podijeli:
1