Peugeot detaljnije o osvježenom 308

Peugeot detaljnije o osvježenom 308

Peugeot je još početkom svibnja objavio prve fotografije i podatke o osvježenoj izvedbi trenutne generacije modela 308, a sada su stigle dodatne fotografije, podaci i video zapisi o ovom automobilu i njegovim karoserijskim izvedbama. Uz blagi redizajn vanjštine i interijera kupce će redizajnirani 308 pokušati privući učinkovitijim benzinskim i dizelskim motorima te 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najveću novost svakako čini novo razvijeni 1,5-litreni BlueHDi 130 S&S koji debitira s ovim modelom i koji zamjenjuje prethodni BlueHDi 120 S&S i od kojeg, kako što mu i samo ime kaže, razvija 10 KS više. U Peugeotu nadalje kažu i da ovaj motor troši oko 6% manje goriva.

Ako ste veći ljubitelj benzinaca tu je dorađeni 1,2-litreni PureTech 130 S&S BVM6 čija će potrošnja biti smanjena za otprilike 4%. U isto vrijeme ovaj je motor osjetno čišći od prethodnika s obzirom na ugradnju filtera čestica i primjeni drugih tehnologija zaduženih za smanjivanje štetnih emisija.

Nadalje, sportski nastrojeni 308 GT s dizelskim 2.0 motorom snage 180 KS je dobio novi 8-stupanjski automatski mjenjač koji je razvijen u suradnji s Aisinom. Njegovom upotrebom potrošnja će se smanjiti za otprilike 7% u odnosu na raniji 6-stupanjski prijenos, a vrijedi reći i kako je dva kilograma lakši.

Najsnažniji model u ponudi, odnosno 308 GTI će ubuduće biti moguće naručiti s Coupe Franche kombinacijom boja koju čini kombinacija Magnetic plave i Perla crne.

Svi sustavi pomoći vozaču i sigurnosna oprema dostupna s modelima 3008 i 5008 će ubuduće biti dostupna i s osvježenom 308-icom što će ovaj automobil učiniti najsigurnijim vozilom u segmentu. U ponudi će biti deset dostupnih boja, uključujući i novu Pyrite bež boju.

Podijeli:
1