Peugeot će u Ženevi predstaviti novi 508

Peugeot će u Ženevi predstaviti novi 508

Grupa PSA je službeno potvrdila kako će tijekom ovogodišnjeg ženevskog auto salona, koji će svoja vrata otvoriti početkom idućeg mjeseca, predstaviti novu generaciju modela 508, a taj novitet neće biti samo nasljednik trenutne francuske limuzine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Automotive News javlja da bi nova 508-ica trebala predstaviti najnovija tehnička dostignuća svog proizvođača te kupcima ponuditi naprednu i bogatu opremu, a s njom će nam ova francuska marka predstaviti i novi atraktivan dizajn koji će se prenijeti i na ostale buduće novitete.

Konkretnije, od novog 508 se očekuje osjetno dinamičniji i moderniji dizajn inspiriran konceptnim modelom Instinct (na slici) koji je premijeru imao na istom salonu prošle godine, a kupcima će biti ponuđen i sustav polu autonomnog upravljanja.

Na kraju dodajmo i kako će se novi će se model temeljiti na modularnoj EMP2 platformi što bi trebalo razulitirati povećanjem ponude prostora i manjom masom. Uz limuzinu na tržište će nešto kasnije stići i praktičniji karavan, a uz benzinske i dizelske verzije kupci će moći odabrati i plug-in hibridnu varijantu.

Podijeli:
1