Peugeot Boxer 4×4 – koncept za avanturiste

Peugeot Boxer 4×4 – koncept za avanturiste

Sajam vozila Le Bourget je mjesto susreta zaljubljenika u tzv. rekreaciona vozila. Svoja će vrata otvoriti 28. rujna, a jedna od zvijezda ovogodišnjeg izdanja će biti konceptni Peugeot Boxer 4×4. Ova se studija temelji na Boxeru L3, a karakteriziraju ga robusna vanjština i praktična unutrašnjost.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvana se najviše ističu nove plastične obloge gornjih dijelova karoserije off-road gume BFGoodrich, povišena podnica 30 mm sprijeda i 50 mm otraga te zelena Wanderlust boja. Za bolju rasvjetu noću će se pobrinuti osam LED jedinica smještenih iznad vjetrobranskog stakla, inače one su preuzete s modela 508.

U unutrašnjosti se nalaze četiri zasebne zone. Jedna je ona vozačeva, a potom tu su kuhinja i blagavaona te kupaonica i spavaći dio. Peugeot je u ovaj automobil ugradio i veći broj raznih pretinaca i mjesta za ostavu. Dio interijera je proizveden od reciklirane plastike, a tu su i Alcantara presvlake. Središnji dio Alpine infotainmenta je 9-inčni zaslon, a vrijedi spomenuti Waze navigaciju, Android Auto, Apple CarPlay te Bluetooth povezivost.

Za pokretanje ovog automobila je zadužen BlueHDi motor snage 165 KS i najvećeg okretnog momenta od 370 Nm. Ovaj je 4-cilindrični pogonski stroj uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača. Kada to požele putnici se mogu sa četiri prebaciti na dva kotača s obzirom da se straga nalaze peugeotovi električni bicikli. Na kraju, tu je i kanu na krovu.

YouTube MP3 - Hotmail
1