Peugeot 508 u R izvedbi snage preko 350 KS

Peugeot 508 u R izvedbi snage preko 350 KS

Prema posljednjim saznanjima Peugeot namjerava uskoro dodatno začiniti ponudu modela 508. Točnije, izvori javljaju kako Francuzi pripremaju posebnu hibridno pokretanu R izvedbu koja će se moći pohvaliti osjetno većom snagom od standardnih hibridnih verzija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Motoring javlja, pozivajući se visoki insajderski izvor, kako Peugeot razvija plug-in hibridni 508. Pogonski sklop ovog automobila će činiti kombinacija 1,6-litrenog turbo benzinskog motora te dva električna motora čija će kombinirana snaga biti veća od 350 KS.

Nadalje, tu je i standardni pogon na sva četiri kotača, a svakako treba spomenuti i litij-ionsku bateriju koja će mu omogućiti određenu električnu autonomiju. Sve u svemu ovaj bi model do 100 km/h trebao ubrzavati za manje od 5 sekundi te dostizati najveću brzinu od 250 km/h.

508 R će se od ostatka ponude razlikovati bogatijom opremom, novim aero paketom, raznim ukrasnim elementima, kao i mnogim tehničkim doradama upravljača, ovjesa, kočnica i sl. Također, mogu se očekivati veći kotači dimenzija do 20 ili čak 21 cola.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1