Peugeot 508 Sport stiže 2020. s 365 hibridnih konja

Peugeot 508 Sport stiže 2020. s 365 hibridnih konja

Peugeot se sprema započeti bitku s njemačkim premium sportskim limuzinama kao što su Audi S4 i Mercedes-AMG C43. Naime, francuski proizvođač bi prema posljednji saznanjima tijekom sljedeće godine trebao lansirati produkcijsku izvedbu studije 508 Sport Engineered koji je predstavljen ranije ove godine na ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Serijski automobil bi trebao pokretati 1,6-litreni benzinski turbo motor koji će biti uparen s dva električna motora, jednim na prednjoj i jednim na stražnjoj osovini. U prići bi se trebao naći i 8-stupanjski automatski mjenjač, a vozilo će biti opremljeno i pogonom na sva četiri kotača. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa bi navodno iznosila oko 360 KS, za pokretanje će biti moguće koristiti i samo električne motore.

Performanse konačnog modela su za sada nepoznate, no vrijedi spomenuti da je konceptni 508 Sport Engineered uspio ubrzati do 100 km / h za 4,3 sekunde, dok mu je najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h. Baterija kapaciteta od 11,8 kWh mu je omogućila električnu autonomiju od oko 50 km.

U odnosu na standardni 508, ovaj 508 Sport (ime nije potvrđeno) bi trebao dobiti dotjerani sportski ovjes, snažnije kočnice, unaprjeđeni upravljač te razne druge tehničke nadogradnje. Također, očekuju se i razna vizualna unaprjeđenja koja će ovaj automobil učiniti atraktivnijim, poput 20-colnih kotača i sl.

Zahvaljujući dodatnoj težini akumulatora i električnih motora, 508 Sport (ime nepotvrđeno) će dobiti neke revizije suspenzija i možda druge tehničke nadogradnje u usporedbi s ostatkom obitelji 508. Štoviše, sportski izgled i 20-inčni aluminijski naplatci učinit će ga trenutno prepoznatljivim. Na kraju dodajmo da bi izvedba Sport isprva kupcima trebala biti dostupna kao limuzina, no kasnije bi se trebao pojaviti i istovrsni karavanski model.

Podijeli:
1