Peugeot 508 Sport stiže 2020. s 365 hibridnih konja

Peugeot 508 Sport stiže 2020. s 365 hibridnih konja

Peugeot se sprema započeti bitku s njemačkim premium sportskim limuzinama kao što su Audi S4 i Mercedes-AMG C43. Naime, francuski proizvođač bi prema posljednji saznanjima tijekom sljedeće godine trebao lansirati produkcijsku izvedbu studije 508 Sport Engineered koji je predstavljen ranije ove godine na ženevskom auto salonu.

Serijski automobil bi trebao pokretati 1,6-litreni benzinski turbo motor koji će biti uparen s dva električna motora, jednim na prednjoj i jednim na stražnjoj osovini. U prići bi se trebao naći i 8-stupanjski automatski mjenjač, a vozilo će biti opremljeno i pogonom na sva četiri kotača. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa bi navodno iznosila oko 360 KS, za pokretanje će biti moguće koristiti i samo električne motore.

Performanse konačnog modela su za sada nepoznate, no vrijedi spomenuti da je konceptni 508 Sport Engineered uspio ubrzati do 100 km / h za 4,3 sekunde, dok mu je najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h. Baterija kapaciteta od 11,8 kWh mu je omogućila električnu autonomiju od oko 50 km.

U odnosu na standardni 508, ovaj 508 Sport (ime nije potvrđeno) bi trebao dobiti dotjerani sportski ovjes, snažnije kočnice, unaprjeđeni upravljač te razne druge tehničke nadogradnje. Također, očekuju se i razna vizualna unaprjeđenja koja će ovaj automobil učiniti atraktivnijim, poput 20-colnih kotača i sl.

Zahvaljujući dodatnoj težini akumulatora i električnih motora, 508 Sport (ime nepotvrđeno) će dobiti neke revizije suspenzija i možda druge tehničke nadogradnje u usporedbi s ostatkom obitelji 508. Štoviše, sportski izgled i 20-inčni aluminijski naplatci učinit će ga trenutno prepoznatljivim. Na kraju dodajmo da bi izvedba Sport isprva kupcima trebala biti dostupna kao limuzina, no kasnije bi se trebao pojaviti i istovrsni karavanski model.

Podijeli:
1