Peugeot 508 Sport Engineered – najava serijskog modela

Peugeot 508 Sport Engineered – najava serijskog modela

Peugeot je pred ženevsku premijeru predstavio svoj novi koncept. Riječ je o modelu Peugeot 508 Sport Engineered koji nam daje uvid u elektrificiranu budućnost performance vozila ove francuske marke.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao osnova za ovaj automobil je poslužio novi 508 Hybrid, a peugeotovi stručnjaci su se dodatno poigrali dizajnom te pogonskim sklopom kako bi se unaprijedile performanse i ekonomičnost.

Srce ovog automobila čini peugeotov PureTech 200 1,6-litreni benzinac uparen s dva električna motora. Prvi je smješten sprijed ai razvija snagu od 110 KS. Drugi električni motor snage 200 KS je smješten otraga. Benzinac i prvi električni motor su zaduženi za pokretanje prednje, a drugi električni motor za pokretanja stražnje osovine. Dakle, radi se o modelu s pogonom na sva četiri kotača.

Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi oko 400 KS, a najveći okretni moment oko 500 Nm. U Peugeotu kažu da će 508 Sport Engineered do 100 km/h ubrzati za svega 4,3 sekunde. Najveća mu je brzina elektronički ograničena na 250 km/h. Zahvaljujući baterijama kapaciteta 11,8 kWh ovaj će plug-in hibridni automobil ponuditi i oko 50 km električne autonomije.

Nadalje, vrijedi reći i da je radi boljih voznih sposobnosti podnica snižena, dok je trag kotača proširen za 24 mm sprijeda i 12 mm otraga. Dodatno je unaprjeđen upravljački sustav, a automobil je opremljen s michelinovim Pilot Sport 4S gumama.

Od ostalih novosti valja spomenuti novi aero paket, Selenium sivu boju karoserije, posebne 20-colne naplatke, retrovizore s kućištima od ugljičnih vlakana, novi stražnji difuzor i sl. U unutrašnjosti se ističu nova sjedala s presvlakama od kože i Alcantare, novi upravljač presvučen Alcantarom i s elementima od ugljičnih vlakana, razni ukrasni elementi, 12,3-inčna digitalna instrumentna ploča, 10-inčni središnji zaslon infotainmenta i sl.

508 Sport Engineered je za sada samo studija, no do kraja 2020. bi trebao stići do serijske proizvodnje. Snaga produkcijskog modela će vjerojatno biti nešto manje, no zadržat će pogon na sva četiri kotača. Na kraju dodajmo da nam ovaj automobil najavljuje seriju performance modela s elektrificiranim pogonom čiji je dolazak Peugeot potvrdio krajem prošle godine.

Podijeli:
1