Peugeot 508 Sport Engineered ide u proizvodnju!

Peugeot 508 Sport Engineered ide u proizvodnju!

Peugeotov šef Jean-Philippe Imparato je potvrdio kako će konceptni 508 Sport Engineered, predstavljen u Ženevi, dobiti i svoju produkcijsku izvedbu. Za sada Imparato nije otkrio kada će se to dogoditi i kroz koliko će promjena proći na putu do proizvodne trake.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S obzirom da je ova sportska limuzina naočigled “bliska” serijskoj proizvodnji za vjerovati je da razlike neće biti velike. Također, za očekivati je da pred peugeotovim stručnjacima, iz istog razloga, neće stajati preveliki zadatak prilagođavanja ovog modela svakodnevnoj cestovnoj upotrebi. Sve u svemu na produkcijsku izvedbu ne bi trebali dogo čekati.

508 Sport Engineered će biti dio peugeotove ponude perfromance modela s elektrificiranim pogonskim sklopovima. Podsjetimo, ovaj hibridni automobil pokreće peugeotov PureTech 200 1,6-litreni benzinac uparen s dva električna motora. Prvi je smješten sprijeda i razvija snagu od 110 KS. Drugi električni motor snage 200 KS je smješten otraga. Benzinac i prvi električni motor su zaduženi za pokretanje prednje, a drugi električni motor za pokretanja stražnje osovine. Dakle, radi se o modelu s pogonom na sva četiri kotača.

Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi oko 400 KS, a najveći okretni moment oko 500 Nm. U Peugeotu kažu da će 508 Sport Engineered do 100 km/h ubrzati za svega 4,3 sekunde. Najveća mu je brzina elektronički ograničena na 250 km/h. Zahvaljujući baterijama kapaciteta 11,8 kWh ovaj će plug-in hibridni automobil ponuditi i oko 50 km električne autonomije.

Podijeli:
1