Peugeot 508 sada i u karavanskom SW izdanju

Peugeot 508 sada i u karavanskom SW izdanju

Ranije tijekom ove godine Peugeot je predstavio novu generaciju mdoela 508 i u limuzinskoj verziji, a sada je stiglo vrijeme i za premijeru njegove karavanske, odnosno SW izvedbe. Sukladno očekivanjima, a i činjenici odličnog dizajna limuzine, novi francuski karavan predstavlja sam vrh dizajna ove vrste automobila kako kada je riječ o eksterijeru, tako i kada se radi o interijeru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada je riječ o vanjštini karavan se od limuzine razlikuje samo novim stražnjim krajem koji unatoč produljenom stražnjem prevjesu i krovu i dalje djeluje prilično elegantno. Dizajn stražnjih svjetala odgovara onom na limuzini, a novost čini novi natpis Peugeot ispod stražnjeg stakla.

508 SW je preuzeto i-Cockpit iz limuzinskog modela, a glavne odlike su mu manji upravljač iznad kojeg se nalazi 12,3-inčna digitalna instrumentna ploča, 10-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir putem kojeg se upravlja većinom on-bord sustava i sl. Također, valja navesti i kako je 508 SW bogato opremljen kada je riječ o raznim sustavima pomoći vozaču kojih su neki dio standardne, a neki dio opcijske opreme.

Motorizacija će dakako biti preuzeta iz limuzine, odnosno činit će ju 1,6-litreni turbobenzinac snage 132 kW i 165 kW tj. 180 i 225 KS, a s ovim će motorom biti dostupan samo 8-stupanjski automatski mjenjač. Kupcima će biti dostupna i tri dizelske motora obujma od 1,5 i 2,0-litre te snage 95, 118 i 132 kW, odnosno 130, 160 i 180 KS. Recimo kako je s početnim dizelom dostupan samo 6-stupanjski ručni mjenjač, dok će ostale biti moguće upariti sa spomenutim automatikom.

U drugoj polovici sljedeće godine na tržište će stići i plug-in hibridna verzija. Službena premijera ovog vozila će se održati u Parizu na tamošnjem auto salonu, a prodaja na europskim tržištima će zapoeti u siječnju 2019.

Podijeli:
1