Pas za volanom “uparkirao” Jeepa u drugo vozilo

Pas za volanom “uparkirao” Jeepa u drugo vozilo

Snimka nadzorne kamere objavljena ovih dana pokazuje neobičnu prometnu nezgodu koju je prouzročio – pas na vozačkom sjedalu

Novinarska je izreka da nije vijest kada pas ugrize čovjeka, već kada čovjek ugrize psa. Što bismo onda rekli na vijest da je pas – izazvao prometnu nezgodu, i to sjedeći za volanom automobila? Upravo to se dogodilo 1. prosinca u britanskom selu Gronant u Walesu. Budući da bi malo tko povjerovao u ovakvu priču, sreća je da je sve zabilježila obližnja kućna nadzorna kamera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kamera postavljena na zvonu na vratima snimila je tako trenutak kada je Jeep bez kontrole udario u automobil parkiran na prilazu kuće. Vlasnik kuće, kamere i nesretnog automobila je 34.godišnji Shaun Waller, koji svjedoči kako je čuo glasan udarac dok je, ništa ne sluteći, radio od kuće. Kada je krenuo vidjeti što se dogodilo, shvatio je da je Jeep, u vlasništvu njegovih susjeda, neobjašnjivo udario u njegov automobil.

Točan je uzrok nezgode, pak, otkrila snimka s kamere: susjedov je pas uskočio na vozačko sjedalo, pomaknuo ručicu mjenjača i tako izbacio vozilo iz brzine. Ručna kočnica očito nije bila aktivirana, pa je Jeep pojurio nizbrdo, i zaletio se u Wallerov automobil, “zakačivši” putem još jedno parkirano vozilo na suprotnoj strani ceste.

Oštećeni Waller kaže kako se nada da pas ima osiguranje koje bi moglo pokriti posljedice nezgode. “Partnerica i ja histerično smo se smijali svemu – to je stari automobil pa nismo pretjerano zabrinuti za štetu”, poručio je Velšanin.

YouTube MP3 - Hotmail
1