Partnerstvo Mahindre i Volkswagena za seriju električnih SUV-a

Partnerstvo Mahindre i Volkswagena za seriju električnih SUV-a

Indijski proizvođač Mahindra na Volkswagenovoj će modularnoj platformi MEB izraditi čak pet električnih SUV-ova, dizajniranih u Velikoj Britaniji i namijenjenih za svjetsko tržište

Indijski proizvođač automobila Mahindra & Mahindra i Volkswagen grupa potpisali su ugovor o strateškoj suradnji, prema kojem će indijska kompanija koristiti dijelove poznate modularne platforme MEB za izradu svoje platforme za električna vozila INGLO. Na njoj će, pak, izraditi čak pet električnih modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Svi oni bit će SUV-i, dolazit će u različitim veličinama, a dizajnirani su u Mahindrinom pogonu u Velikoj Britaniji. Osim prvih fotografija prototipova, objavljeni su i neki od detalja širenja ponude Mahindre u eSUV segmentu.

Dvije linije SUV-a

Novi će električni modeli biti podijeljeni u dvije zasebne linije: XUV i BE. Modeli linije XUV opisuju se kao oni koji će slijediti Mahindrino naslijeđe, prihvaćajući budućnost i moderne trendove. Nazivat će se XUV:e8 i XUV:e9, a dijelit će neke karakteristike i s postojećim modelima iz ponude ove kompanije.

Mahindra XUV:E8
Mahindra XUV:E9

Linija BE trebala bi donijeti odvažan dizajnerski potpis i radikalno drugačiji izgled. Njezini će predstavnici biti BE.05, BE.07 te BE.09.

Mahindra BE.05

Kad je riječ o tehničkim karakteristikama, objavljeno je tek da će baterijski kapaciteti svih modela biti između 60 i 80 kWh, uz brzo punjenje do 80% za 30 minuta. Prvi bi modeli svjetlo dana trebali ugledati krajem 2024., a svih pet u prodaji će biti do 2026. godine. Ključno će tržište biti Indija, no ovi atraktivni SUV-ovi trebali bi se naći u prodaji i u ostatku svijeta.

Mahindra BE.09
Mahindra BE.07

YouTube MP3 - Hotmail
1