Pariški sajam automobila značajno će promijeniti format

Pariški sajam automobila značajno će promijeniti format

Iako organizatori nisu zbog pandemije koronavirusa odlučili otkazati jesenski sajam automobila u Parizu, već sada su najavili da će zbog novih okolnosti on biti održan u značajno izmijenjenom obliku

Sudbinu sajma automobila u Ženevi i, primjerice, Detroitu, koji su ove godine otkazani zbog pandemije koronavirusa, djelomično će doživjeti i popularni Paris Motor Show. Organizatori pariškog sajma automobila, koji se trebao održati početkom listopada ove godine, već sada su najavili da se njihova priredba u svojem dosadašnjem obliku neće održati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Scene iz Pariza kakve nećemo gledati u bližoj budućnosti

Umjesto sajma od 1. do 11. listopada (i nekoliko dana rezerviranih za novinare prije toga) bit će održano nekoliko planiranih manjih popratnih događaja, namijenjenih primarno poslovnim posjetiteljima i ostvarivanju kontakata među predstavnicima kompanija. Što se tiče glavnog dijela sajma, onog za “obične” posjetitelje koji bi razgledavali nove automobile – organizatori kažu da “ništa neće biti isto kao prije”. Ova ih je kriza, kažu, ponukala da budu kreativni i inovativni, pa i dalje planiraju svoj sajam održati, samo ne u fizičkom obliku niti na lokaciji na kojoj su namjeravali.

Trenutačno se radi na ispitivanju novih alternativnih rješenja u suradnji s partnerima, poručili su. U obzir se uzimaju kako posljedice pandemije na zdravlje posjetitelja tako i mogući ekonomski šok koji bi mogao imati velik utjecaj na autoindustriju.

Pariški sajam automobila inače se održava svake druge godine, a u godinama kada ga nema nadopunjuje ga sajam u Frankfurtu – koji je također otkazan, odnosno premješten u München. Prošlo izdanje Paris Motor Showa je, 2018. godine, posjetilo preko milijun ljudi.

1